Facebooktwitterlinkedin

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei vindt de 45e Nationale  Molendag plaats. In heel Nederland openen molens hun deuren voor publiek. Ook de Stichting Akkermolens Goirle doet mee op zaterdag 13 mei, zondag zijn de molens gesloten.

Programma voor jong en oud

Speciaal voor deze dag is er een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Naast rondleidingen zijn er voor de kinderen knutselactiviteiten. De aanwezige vrijwilligers leiden u rond en vertellen u alles over de werking en historie van de molens. Wist u bijvoorbeeld dat in molen De Wilde tarwemeel wordt gemaakt dat veelal in de regio wordt gebruikt? U kunt ook ter plekke tarwemeel, pannenkoekenmeel en andere streekproducten kopen.

Als het weer ons goed gezind is kunt u bij molen De Wilde heerlijk genieten op het terras. Voor de liefhebbers is er een proeverij met kaas en molenbrood. Molen de Wilde bezit overigens een elektrische maalstoel en is dus alleen niet afhankelijk van de wind!

Molen De Visscher maalt uitsluitend rogge dat gebruikt wordt in veevoer en dus niet geschikt is voor menselijke consumptie. Ook hier kunt u van dichtbij het maalproces bewonderen, uiteraard mits het voldoende waait. En mocht het windstil zijn, er valt nog steeds meer dan genoeg te zien in deze prachtige molen!

Beide molens zijn op zaterdag 13 mei geopend van 10.00 – 16.00 (zondag gesloten). Molen De Wilde vindt u aan de Nieuwe Rielseweg in Goirle, molen De Visscher aan de Molenstraat 80 in Goirle.

Molenstraat 80 Goirle; Bergkorenmolen, 1876; RM 1968

Nieuwe Rielseweg 39 Goirle; Bergkorenmolen, 1898; RM 1968