Sloop ‘Huize De Bocht’

Facebooktwitterlinkedin

Op het terrein van Huize De Bocht bevinden zich nog diverse bijgebouwen, daterend uit verschillende perioden. Ondermeer staat er, geheel aan het zicht van de Tilburgseweg onttrokken, een wat verloren bungalow achterin het terrein. Het betreft een herinnering aan meerdere bungalows rondom Huize De Bocht, waar alleenstaande moeders met hun baby tijdelijk terecht konden.

Nu het gehele complex in handen komt van de gemeente Goirle, zijn de dagen van het hoofdgebouw en ook de omliggende gebouwen geteld: de gemeente zet in op sloop. Stichting Steengoed Goirle zet zich in voor behoud van onderdelen van Huize De Bocht, die zo ‘hun verhaal vertellen’. Met name de voormalige kapel en bungalow ‘De Kuifmees’ hebben naar onze mening culturele en geschiedkundige waarde voor onze gemeente. Beelden vertellen soms meer dan een verhaal…

De Kuifmees Huize De Bocht

De Kuifmees Huize De Bocht

Glas in Lood in kapel op terrein van Huize De Bocht in Goirle

Glas in Lood in kapel op terrein van Huize De Bocht in Goirle

1 reactie

  1. Frank Schoofs

    Voor de bouw van mijn schuur wil ik zoveel mogelijk gebuikte materialen, zoals isolatie, houten balken en platen gebruiken met het oog op duurzaamheid en hergebruik. Huize in de Bocht wordt momenteel gesloopt. Kan ik via uw stichting regelen dat ik materialen overneem? Ik zie aan de weg geen bord met de naam van het Sloopbedrijf. Graag verneem ik wat de mogelijkheden zijn.

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑