Facebooktwitterlinkedin

Het Oranjefonds had dit jaar voor NLdoet een recordaantal van meer dan 9.200 aangemelde klussen waarvoor zo’n 350.000 mensen op de been kwamen. Het college van B&W koos uit de veertien lokale klussen de schoonmaakoperatie van de Mariakapel en hielp zelf actief mee door te poetsen, boenen, vegen en verven dat het een lieve lust was.

Een groep van 25 mensen startte 12 maart op zaterdagochtend om 10.00 uur aan de schoonmaakklus. Vele handen maken licht werk, want binnen twee uur was de kapel en de omgeving weer spik en span. Bladeren werden van het gras verwijderd, het looppad opgehoogd met schelpenzand, het altaar gepoetst, de kerkbanken in de boenwas gezet, het kaarsvet verwijderd, de pilaren geverfd, de goten geleegd, de haan in de top geïnspecteerd en het mos van de buitenzijde van de kapel verwijderd.

NLdoet was een groot succes en dankzij het mooie weer een fantastische en gezellige werkochtend. Met dank aan:

Sponsoren

Gemeente Goirle (beschikbaar stellen van materiaal, worstenbrood), Helma Reinigingsdienst (hogedrukspuit), Brock Constructie (onderhoud windwijzer), Van Helvoirt Groenprojecten (schoonmaak en onderhoud dakgoten), Stratenmakersbedrijf Gebroeders Vos (schelpenzand en natrillen), Vereniging OMO/Mill-Hill College (parkeervoorziening, koffie en thee).