Facebooktwitterlinkedin

Alle ingrediënten voor het succes van Open Monumentendag 2016 waren op 10 september aanwezig: vijf prachtige gemeentelijk monumenten op onze fietsroute, schitterend weer, een mooie opkomst van 70 personen en interessante verhalen.

De grote groep trok zaterdagmiddag op de fiets vanaf het Heemerf, waar we een gemeentelijk monumentenschildje bevestigden op De Schutboom, naar Wim en Kitty Timmermans in de Dorpstraat in Riel. Zij hebben een originele rosmolen in hun boerderij. Deze mochten we in groepjes van 15 mensen bewonderen. Iedereen was erg enthousiast om zoiets bijzonders te zien. De groep trok verder naar het Zandeind, waar we op het erf en in de boerderij van Joost en Ineke Mols werden ontvangen en rondgeleid. Als hobbyboeren, zo noemen Joost en Ineke zichzelf, houden ze hun erf zo oorspronkelijk mogelijk. Nadat iedereen van Ineke een houten klompje had gekregen fietsten we terug naar Goirle waar we ontvangen werden door Louk Appels in zijn woning aan de Dr. Keyzerlaan.

De woning met inpandig atelier werd door Jos. Bedaux ontworpen voor zijn goede vriend Luc van Hoek. De laatste stop was café D’n Brands waar iedereen neerstreek op het terras voor een hapje en een drankje. Op dit vijfde en laatste monument plaatsten we ook een gemeentelijk monumentenschildje, nadat Johan Brands kort iets had verteld over het pand en de uitbaters, waaronder drie generaties van de familie Brands. Niet alleen hebben we veel gehoord en gezien op de fietsroute, maar ook zijn de vijf monumenten nu beter herkenbaar dankzij het gemeentelijk monumentenschildje.